Copii care plâng, tați care pleacă să lupte cu arma-n mâini, bătrâni care tremură speriați, mame disperate, morți, flăcări, bombe, clădiri distruse și fum. Cam astea sunt imaginile pe care le vedem de 12 zile pe toate canalele mediatice. E război în toată regula la un pas de România, și nu știm dacă nu cumva trăim ultima noastră primăvară…
Lăsând de-o parte știrile false, manipulările grosolane și diversiunile, acolo chiar mor oameni. Nu e un scenariu, nu e oculta, nici Bill Gates sau Soros. E doar un om bolnav, trist, neiubit, care a luat-o razna și vrea să demonstreze întregii planete că el e șeful. Ce jalnic!
Să deschizi focul asupra maternităților, asupra spitalelor oncologice sau a locuințelor, să o aburești cu negocierile și coridoarele umane, dar să tragi cu bombe și să ameninți cu butonul roșu, arată clar că ești bun de dus la balamuc în cămașă de forță.
„Nu există buncăr în care să te poți ascunde de Dumnezeu!”- este una dintre cele mai dramatice declarații ale președintelui Zelenski la adresa lui Putin. Dar Putin nu crede decât în puterea lui. Și atât.
Dacă vom scăpa vii din aceast război inutil, nu cred voi mai putea citi operele marilor scriitori ruși, fără să-mi apară în minte ochii copiilor ucraineni, mamele lor și suferința din zilele astea.
Mi-e milă și de soldații ruși uciși. Erau tineri de tot, la începutul vieții. Poate iubeau o Natașă, poate aveau planuri de nuntă, poate-și cumpăraseră o nouă bicicletă cu care voiau să se plimbe la vară pe la Kremlin. N-au mai apucat.
Ce viteaz e Putin! A reușit să murdărească în doar 12 zile imaginea de secole a Rusiei. A reușit să îndrepte către el și poporul lui ura, disprețul și scuipatul întregii planete. Păcat!
Memoria internetului păstrează și va păstra mult timp de acum înainte, în amănunt, aceste zile sumbre.
Conflictul din Ucraina și uriașele pierderi suferite de ambele părți în cele 12 zile de război reprezintă, poate, cea mai însângerată pagină din istoria omenirii.
Și încă nu s-a terminat…

„Armata ucraineană a informat că peste 11.000 de soldați ruși au fost uciși de la începutul invaziei, pe 24 februarie. Totodată, potrivit unui raport al forţelor armate ucrainele, postat pe site-ul Ministerului Apărării, au fost distruse 285 de tancuri, 109 sisteme de artilerie, 44 de avioane şi 48 de elicoptere ale ruşilor”,- Confrom playtech.ro,
DFM
Vă mai amintiți? Pe 6 martie, adică ieri, s-au împlinit 77 de ani de la instaurarea, sub presiunea rușilor, evident, a regimului Petru Groza la conducerea României. Teroare, minciună, dezinformare. Așa s-a transformat poporul român.
„Ocuparea ţării de către Armata Roşie a însemnat un val de crime în rândul populaţiei civile, crime de proporţii încă necunoscute, oameni ucişi doar pentru a fi jefuiţi sau pentru a-şi apăra fiicele şi soţiile de violuri. Colectivizarea forţată a ţărănimii (începând din 1949) a afectat 12.000.000 de ţărani; sate întregi au fost mitraliate şi nimicite cu tunurile – provocând 30.000 de victime. Deportările masive din perioada anilor 1949 – 1960 s-au soldat cu încă 200.000 de ţărani morţi în lagărele de muncă sau închisori. Rezistenţa armată din munţi (1946 – 1958), unică in lagărul comunist, a mai adăugat un număr de victime. În cele 120 de închisori şi lagăre de muncă, au murit între 150.000- 200.000 oameni.
Cifrele globale ale holocaustului roşu în România sunt diferite. Numărul total al deţinuţilor: 2.000.000 (Filip Păunescu – ,,Cunoaşterea şi combaterea comunismului”. 3.000.000 (Cicerone Ioaniţoiu). Numărul total al morţilor în regimurile Gheorghe Gheorghiu-Dej, Ceauşescu, Iliescu (revoluţie, Târgu-Mureş, mineriade, etc.) este greu de stabilit.”

Foto: Răzvan Mateescu, Putin din ceară- Muzeul Madame Tussauds

Publicitate