Sâmbătă, 17 iulie 2021, am avut plăcerea să vizionez celebrul spectacol „School of rock”, muzica Andrew Llyod Weber, care a avut premiera națională pe 9 iulie, la Opera Comică pentru Copii, din București.

A fost muzică live, cu band și cor, plus soliști talentați de la Opera Comică pentru Copii sau colaboratori aleși în urma unui casting cu peste 200 de participanți. 
Regia a fost realizată de Emil Pantelimon, conducerea muzicală, Alexandru Ilie, scenografia, Vladimir Turturică, coregrafia, Cezara Blioju, conducerea muzicală copii, Teodora Jaworski.

Pe lângă melodiile originale din filmul „School of Rock”, compozitorul a adăugat alte 14 cântece noi, toate cu puternice influențe rock. Printre cei care au inspirat muzica se numără trupe ca Led Zeppelin, The Rolling Stones sau Aerosmith.

Timp de trei ore, m-am încărcat de energie pozitivă, alături de niște copii extraordinari, talentați, visători și fericiți, de o echipă de actori, unul și unul, am cântat și am bâțâit din picioare și am aplaudat, până mi-au amorțit palmele. Dar nu numai eu, ci toți cei care au venit să vadă acest musical.

Invitația mi-a fost făcută chiar de o fetiță care joacă în acest spectacol deosebit, în rolul unei eleve foarte timide: Tomika.
Ea se numește Maria Răducanu, colegă de clasă cu fiul meu, la Colegiul Național de Muzică George Enescu, și este un real talent. Am mai scris eu pe blog despre Maria și rezultate ei, iar dacă o veți asculta cum cântă, îmi veți da dreptate.

Protagoniștii cântă, dansează, joacă excepțional, se vede pe fețele lor că le place la nebunie ceea ce fac. Pentru că rockul înseamnă libertate.

Nu vă scriu subiectul, mergeți să vedeți spectacolul! Nu veți regreta!

DFM