Bogdan Stanoevici, în vârstă de 62 de ani, actor, director al Circului Globus și fost ministru în guvernul Ponta, a murit din cauza gravelor complicații suferite în urma infectării cu COVID 19.

Încă de la începutul pandemiei, actorul a fost un vehement contestatar al măsurilor de protecție anti-COVID, participând la numeroase mitinguri împotriva măștii de protecție, organizate de antivacciniști în Piața Victoriei, alături de care cerea „imunizare naturală”. După infectare, ajuns la spitalul Pantelimon, a făcut o formă gravă a bolii. El declara, la un moment dat: „Pentru a evita speculațiile ulterioare și atacurile inutile, vă spun eu, acum: faptul că nu port mască este în primul rând, pentru că sunt sănătos. Și aici, îl citez pe ministrul sănătății, care a spus că masca o poartă oamenii bolnavi, oamenii sănătoși nu o poartă. Am făcut în fiecare lună câte un test, din motive diferite. Toate negative. Pe de altă parte, am purtat-o acolo unde eram obligat să o fac, pentru că eu sunt un respectuos al legii, și mi-a ieșit un herpes.”, a continuat fostul ministru, ironic.

Deși a ocupat funcții de înaltă demnitate publică, Bogdan Stanoevici, cunoscut publicului din filmul „Sania albastră”, unde a jucat alături de actrița Diana Gheorghian, a dus o existență modestă. El trăia într-un apartament de bloc, și nu acumulase averi uriașe, ca alți politicieni. În 2019, actorul a candidat la președinția României.

În ultimele două săptămâni, actorul a fost supus unei proceduri medicale foarte complicate, care a constat în sedare pe perioade îndelungate și respirație artificială și recirculare a sângelui, prin intermediul unor tuburi exterioare.

Dumnezeu să-l odihnească!

Dana Fodor Mateescu

Sursa: Capital.